Валери Симеонов: Нека нашите сънародници да продължават да се тъпчат на опашката за Гърция

Лидерът на НФСБ разкритикува разхлабването на мерките

Валери Симеонов, сн. БГНЕС

Лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов разкритикува облекчаването на мерките на фона на продължаващата опасност от коронавируса. 

"За съжаление, в Министерски съвет има едно нечистоплътно надпреварване за освобождаване на мерките - кой да бъде по-добър от другия. Не се вслушват в Щаба, а трябва да го правят. Тези 5 човека, които изнесоха цялата тежест на епидемията, някак си ги игнорирахме - много неоснователно. Едва ли не ги заклеймихме, а тези хора спасиха държавата", каза Валери Симеонов пред Нова телевизия.

Според него баровете и дискотеките не е трябвало да отварят.

"Кой брои дали те са пълни на 50%? Това е имитация, лицемерие. Нямаме едно от най-важните условия, които постави Щабът – "к"-то (контрола) го нямаме", каза той. 

Според него в бензиностанциите и магазините хората масово не носят маски. 

Той коментира, че хората трябва да бъдат плашени, защото иначе не спазват правилата. 

"Бих препоръчал на министър Ананиев да допълни в заповедта да се налага глоба от 300 лв. на всеки, който обслужва клиенти без маска", каза председателят на НФСБ.

"Нашият туризъм е достатъчно атрактивен"

"Нека нашите сънародници да продължават да се тъпчат на опашката за Гърция. Не мисля, че там прилагат нещо по-добро. Нашият туризъм е достатъчно атрактивен и качествен" , коментира Симеонов.

Според него ситуацията по родното Черноморие съвсем не е толкова песимистична, колкото я описват. 

"В събота и неделя плажовете по Южното Черноморие бяха пълни. Тези в Созопол и Приморско се пукаха по шевовете. За съжаление в Слънчев бряг все още чакат туристи. Разбира се, трябва и през седмицата да има хора", заяви председателят на НФСБ. 

По думите му чрез приетите мерки тотално е променена обстановката по Черноморието.

"Става въпрос за премахването на таксите за шезлонг и чадър, за ваучерите", поясни той.

Мярката 60/40 не проработи, категоричен е Симеонов. 

"Когато ти е затворен ресторантът, няма откъде да вземеш 40% да платиш заплата и осигуровки на служителите", допълни той.

Той коментира и конфликта между президента и премиера. 

"Предпочитам да не вземам страна. Нека да не забравяме, че се наслагват три основни факта. Министър-председателят реагира сдържано и избягва да коментира действията на Радев. Президентът от своя страна има непрекъснат стремеж за цитиране на непотвърдени доказателства и отправяне на упреци", посочи Симеонов.

Споделяне

Още по темата

Още от България