Валери Симеонов обяви френските служби за некадърни и похвали родното МВР

Валери Симеонов. Сн. БГНЕС

Като видях акцията на френските служби (срещу братята Куаши – извършили атентата срещу сатиричния вестник "Шарли Ебдо" – бел.ред.), нашите ми се издигнаха в очите". До такова заключение стигна в сряда сутрин съпредседателят на ПФ и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

"Френската полиция я нямаше никаква по време на атентата. Поведението им беше неадекватно. В продължение на 24 часа не можаха да ги проследят. И защо трябваше да ги убият?" каза Симеонов. Той обвини френските служби в некадърност, посочи, че е трябвало да атакуват терористите с газ, а снайперисти да ги прострелят в краката, за да ги заловят живи на всяка цена и да научат кои са съмишлениците им и откъде е оръжието. "Френската полиция с убийството хвърли завеса върху всичките си пропуски", продължи Симеонов.

Той нарече политическа самореклама за президента Оланд и за политиците от цял свят участието им в милионния Марш на единството в неделя във Франция. Според Симеонов "това упражнение нямаше особен смисъл" и са дадени много пари за охрана, снайперисти и организацията на толкова много хора. По думите му увеличеният интерес към вестник "Шарли ебдо", чийто тримилионен тираж беше изкупен в сряда за час и се готви допечатка от 2 млн. броя, също е резултат от рекламна кампания. Той заклейми карикатуристите за черния хумор и за гаврата с чувствата на вярващите и им препоръча да смирят тона.

Валери Симеонов направи аналогия между братята Куаши, стреляли в редакцията на "Шарли ебдо", с ДПС, която "за 25 години постигна противопоставяне на турския етнос с българския, а сега го прави с циганите".

Споделяне

Още от България