Валери Симеонов обяви ГЕРБ за тоталитарна партия

снимка БГНЕС

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов определи във вторник ГЕРБ като тоталитарна партия. Той казва това в отговор на въпрос за евентуалното бъдеще сътрудничество с все още несъществуващата партия на Цветан Цветанов.

"В политиката не може да се изграждат отношения между партии на база лични отношения. Не е редно. Решенията в НФСБ се вземат от изпълнителния комитет и политическия съвет. Ние не сме тоталитарна партия като ГЕРБ", каза Валери Симеонов пред Нова тв.

Така той индиректно обясни, че всички решения в управляващата партия се взимат еднолично от лидера ѝ Бойко Борисов.

Валери Симеонов каза, че още е рано да се каже дали в лицето на Цветанов вижда възможен политически партньор. Той допълни, че още не се знае дали бившият втори в ГЕРБ ще реши наистина да прави партия.

Преди два дни Цветанов допусна, че може да участва на парламентарните избори догодина с нов десноцентристки политически проект, който да изповядва евроатлантически ценности.

В края на миналата година Валери Симеонов каза, че ГЕРБ е искала да ликвидира БСП, като се премахнат партийните субсидии. В този контекст той обясни, че партийните субсидии са нормална практика и тяхното премахване ще превърне България в тоталитарна държава, както по времето на Тодор Живков.

Споделяне

Още от България