Валери Симеонов призова за ″спокоен сън″, защото заплаха за стабилността няма

Валери Симеонов

Въпреки разминаванията между тримата лидери на ″Обединените патриоти″ заплаха за стабилността на държавата нямало, защото Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов поставяли България над всичко. Това обясни във вторник пред бТВ вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симонов.

Мога да успокоя българските ни сънародници, да спят спокойно, няма някакви особени рискове за управлението. Ако има при нас, всичко е открито. Проблемите не се крият, не се замитат, не се замазват. Нека да бъде открито, какво лошо има. Нашите проблеми са си наша работа, това няма да се отрази на коалиционното управление и на държавата", каза той.

″И за мен, и за Волен Сидеров, и за Красимир Каракачанов интересите на държавата са над всички други. Най-важното е, което ни обединява", заяви Симеонов.

Той потвърди, че няма да се извини за думите си по повод поведението на руския патриарх Кирил в България и изтъкна, че "драма няма". За това настояваше колегата му Волен Сидеров.

Ние сме различни хора. Това са нюанси, по които се раличаваме, говорили сме. Имаме и други разминавания. Защитата на националните интереси е по-важна, обясни още лидерът на НФСБ.

Според него Бойко Борисов проявява повече разбиране, отколкото той е очаквал. Симеонов все пак допусна, че е възможно да се прояват сериозни проблеми като заяви: "Не мога да гледам в бъдещето".

"Проблеми е имало винаги. Когато моите партньори от "Обединени патриоти" поискат моето оттегляне, аз ще се оттегля", каза още Симеонов.

За пореден път вицепремиерът разкритиквуа протестите срещу втория лифт в Банско, защитавайки интересите на Юлен, зад който по думите на Бойко Борисов стои Цеко Минев.

″То май Пирин трябва да се спасява от тях. Чужденци чакат по три часа само заради фасоните на няколко такива тарикати, които са направили законите убийствени за българския туризъм, за българската икономика. Невинаги протестите трябва да се фаворизират, да бъдат определящи от политиката на България. Аз имам по-друго разбиране, различавам се от министър-председателя. Не виждам защо чак толкова да се робува на псевдопротести. Нямам никакъв ангажимент към икономически кръгове. Имам отговорност като вицепремиер. Не мога да приема, че една шепа хора ще разиграват цялата държава, ще ни правят на маймуни", каза Симеонов.

Той разкритикува и коалиционните си партньори от ВМРО, които застанаха зад протестите в защита на пловдивския доктор Иван Димитров, който застреля ром, опитващ да краде от гаража му.

″Хората могат да протестират срещу каквото желаят, това е тяхно демократично право. Доколко е основателно е друг въпрос. Доколко ще е полезно протестиране по неизяснени въпрос или въпроси, по които държавата не може да има отношение, е друга гатанка. Спомняме си едни протести в Пловдив в защита на д-р Димитров, пък тя, работата, май излезе малко по-различна”, заяви националистът.

Хиляди хора поискаха свобода за медика, арестуван във връзка със смъртта на крадец. По-късно стана ясно, че голяма част от тиражираните информации около инцидента – че жената и детето на доктора са спели на горния етаж, че е имало борба, че оръжието е на нападателя и т.н., се оказаха неверни. Нещо повече, според прокуратурата Иван Димитров е дебнал рецидивиста в продължение на половин час и след това се е опитал да заличи следите от стрелбата с помощта на свои приятели.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?