Валери Симеонов продължава борбата с шумните заведения по морето

Почти всички сигнали на телефонната линия били за нарушения в туризма са за шумни заведения

Валери Симеонов продължава борбата с шумните заведения по морето

Почти всички сигнали, които са постъпили на горещата телефонна линия за нарушения в туризма, са за шумни заведения. Това съобщи в петък във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, който участва в заседание на областния координационен център по туризма. Той допълни, че постъпилите сигнали са стотици, като някои от тях се повтарят за определени заведения.

Според вицепремиера, е необходимо да има законодателни промени, които да дават по-широки правомощия на контролните органи, за да могат да извършват по-крайни действия по отношение на нарушителите.

Симеонов каза, че когато спрямо нарушителите не се действа бързо, категорично и не се стигне до крайна мярка, те продължават с нередностите. По думите му тези нарушения водят до опорочаване на туристическия сезон като цяло.

Валери Симеонов каза, че трябва да си поставим цел да привличаме по-платежоспособни туристи и да разширим сферата на услугите, да се включи по-разнообразен вид туризъм, защото това привлича хората и те го търсят.

В началото на юли вицепремиерът от „Обединените патриоти“, който е родом от Бургас, впечатли с проведената лично от него среднощна проверка в заведения край плажа в Слънчев бряг, дали се спазват нормите за шума. Той обикалял из комплекса със специален калиброван уред, който, по думите му, "свършил работа".

Заведения на Южния плаж не се съобразяват с нормите за шум, констатира вицепремиерът тогава. Проверката показала двукратно превишаване допустимия праг.

"На почти половин километър от "Бедрум" констатирахме почти 92dB при максимално допустими в 40 децибела и то в самото заведение. Само си представете за какво брутално газене на законите става дума", каза Симеонов. По думите му, ако се установят нови нарушения, цяла дузина заведения в Слънчев бряг ще бъдат затворени.

Споделяне

Още по темата

Още от България