Джулай морнинг 2018:

Валери Симеонов пя с Джон Лоутън в Тутракан, на "Корал" посрещнаха слънцето с протест

Юлското утро бе посрещнато в неделната сутрин с едноименния хит "Джулай морнинг" (July morning) на групата "Юрая Хийп" както по българското Черноморие, където започва традицията преди над 30 години, така и по реки и планини. За някои това беше просто още една дискотека на плажа – но до сутринта, каквито оферти предложиха повечето заведения в големите ни курорти. Други спазиха традицията да нощуват на Камен бряг, Шабла, Яйлата и други диви пясъчни ивици.

Любителите на плажа "Корал" посрещнаха първите лъчи на слънцето с протест в защита на своето място за почивка, а вицепремиерът Валери Симеонов, който обикновено следи стриктно за спазването на тишината, този път отпусна гърло в Тутракан заедно с вокалиста на "Юрая хийп" Джон Лоутън, който сега се включи в т.нар. алтернативен Джулай на предишните каварненски сбирки.

Традиционно най-голям беше интересът към уникално красивия черноморски пейзаж на Камен бряг, където най-рано се издига слънцето от водите на морето.

Камен бряг

Въпреки дъжда и необичайно хладното време българи от цялата страна и множество чужденци се събраха в местността "Огънчето" на Камен бряг и слънцето не ги разочарова, пробивайки облаците в 5:40 часа под звуците на знаковия хит "Джулай морнинг", изпълнен от Звезди Керемедчиев и "Ахат". Преди това феновете на рока пяха заедно с Милена Славова, информираха от общината.

В речния Джулай в Тутракан се включиха "Подуене блус бенд" и Васко Кръпката, "Фанданго", "Непукист", Павлин Манев и "Вход свободен", Санеца, Слипърс, Блус Трафик, Опиум, Евърдрийм, Бомб Джови. На сцената излезе и италианската хеви метъл група "Арсея". Специални гости на Джулай Морнинг бяха Б.Т.Р. и Джон Лоутън, които заедно посрещнаха изгрева с култовото парче. Към тях се присъедини и вицепремиерът Валери Симеонов.

На плажа "Корал" пък се събраха обичайно летуващите там хора от цялата страна, които се включиха в концерт-протест за спасяването на "последния несъсипан плаж на юг от Бургас" от беззаконието и разрухата. Той бе провокиран от поредните дрязги с местни собственици на имоти, които построиха ограда, пречеща на достъпа до пясъчната ивица, и сложиха табели за фотокапани срещу влизащите в терена.

Така юлското утро бе посрещнато от едни от емблематичните лица на "Корал" – басистът на група "Ревю" Васил Гюров, колегата му от "Нова генерация" Симеон воев, политилогът Евгений Дайнов и стотици защитници на природата.

В Шабла също посрещнаха първото юлско утро бе посрещнато в Шабла и тази година под звездите - на централния плаж на къмпинг “Добруджа”. Музикалната програма започна около 22:00 часа на 30 юни и продължи до зори на 1 юли. За гостите на северната морска община пяха и свириха Милена, D2, Сакар, Funk temptation, Dusty road driver, Фара бенд.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?