Заради разследване за хотела му в Малко Търново

Валери Симеонов се закани да вземе "скалпа" на Слави Трифонов

Лидерът на НФСБ заподозря атака на ДПС, защото техен депутат "има дялове в бТВ"

Валери Симеонов се закани да вземе "скалпа" на Слави Трифонов

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се закани да вземе "скалпа" на шоумена Слави Трифонов заради разследването за хотела на депутата в Малко Търново "Копзият рог", излъчено в предаването на бТВ в сряда вечерта.

Темата на разследването бе обявена от екипа на шоуто още в сряда следобяд, след което Симеонов сам я коментира пред Канал 3, отричайки да е в конфликт на интереси за това, че хотелът му подслонява полицаи и военни, охраняващи българо-турската граница.

По-късно предаването обяви, че в обекта на депутата от "Обединени патриоти" спят около 50 служители на МВР и военни, за което държавата плаща на Симеонов. От шоуто заключиха, че депутатът се намира в конфликт на интереси.

Според екипа на предаването за полицаите и военните би било много по-удобно да отседнат в къща за гости в с. Граматиково, където били разпределени. От разследването обаче не стана ясно дали във въпросното село има място, в което могат да отседнат толкова униформени. Очевидно е обаче, че лидерът на НФСБ не живее с 1200 лева на месец, както самият той обяви по време на предизборната кампания.

"Сутринта ме гонеше един тук, който ми зададе три въпроса. За Малко Търново, за мотела, който от 2006 г. съм го купил и съм го пуснал миналата година – защо в този мотел има десетина войници", обясни преди това Симеонов пред Канал 3.

По думите му въпросният мотел се води на фирма СКАТ и разполага с общо 160 места. Фирмата СКАТ ООД обаче имала и кабелна телевизия, както и още един хотел в Златоград, припомни Симеонов.

"Конфликтът на интереси е в това, че хора, които искат да спят там, отиват, плащат си и спят", неглижира темата лидерът на НФСБ, посочвайки, че нощувката в мотела му излизала 30 лв. на човек с включена храна.

"Осъдих Бареков в ТВ7 през 2015 г. за клевета, осъдих "Уикенд" заради същата глупост. Следващият скалп, който ще закача на стената, вероятно ще бъде на Слави Трифонов, макар че трудно може да се говори за скалп там. Появява се някакъв, успешен или неуспешен, водещ и започва да вади подобни лъжи", закани се Симеонов пред бТВ в четвъртък.

Той отрече да има договори с МВР или военното министерство, посочвайки, че всяко отделно поделение само избирало къде да настани служещите в него.

"Журналистическото разследване не е за всеки. Това е някакво оклеветяване. В бизнеса на Валери Симеонов има над 300 души, които работят. Хотелът ми е почти празен и така е от миналата година. И от тук започват лъжите. Два месеца идваха по 12 човека от различни поделения. Нямам договор с министерствата. Цените са 70 лв. на стая за петък и събота. През седмицата са 30 лв на легло. В тези 30 лв. има три пъти хранене, суха храна, безплатен интернет, СПА център, фитнес зала, зала за бокс, зала за тенис и всички други екстри на един хотел", използва случая, за да си направи реклама лидерът на НФСБ.

По думите му той е излязъл от управлението на обекта още през 2014 г. и няма как да е в конфликт на интереси.

"Аз съм съдружник, подчертавам, не управлявам. Никой не може да ме упрекне в укриване на данъци, плащам си всичко", заключи депутатът.

Няколко часа по-късно той коментира разкритията за хотел "Козият рог" и пред БНР, изказвайки подозрения, че зад разследването на "Шоуто на Слави" стояло ДПС. Според него едната възможна причина за атаката срещу него била, че коалиция "Обединени патриоти" е противник на предложения от шоуто референдум за изборните правила.

А другата – "чисто политически цели, които се преследват в период, когато се съставя евентуално коалиционно управление на страната, от политически опоненти – твърде вероятно е да са от ДПС, вие знаете, че един от народните представители от ДПС има дялове в бТВ". Помолен да уточни кого точно визира, Симеонов препоръча на БНР да направи журналистическо разследване по темата.

Споделяне

Още по темата

Още от България