Валери Симеонов: Слагат ме в ролята на Дарт Вейдър в бъдещите междузвездни войни

снимка БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов смята, че му определят “ролята на един Дарт Вейдър в бъдещите междузвездни войни, което е зловещо, но невярно“. Коментарът на Симеонов е под формата на право на отговор до Нова телевизия по повод интервю, дадено от социолога Андрей Райчев на 20 юли.

Тогава Андрей Райчев каза, че Валери Симеонов “шантажира” премиера Бойко Борисов.

“(С поведението си) Симеонов казва: "Аз ви развалям правителството сега или ме правите министър на туризма през септември”, са точните думи на социолога. Той прогнозира, че разводът в “Обединени патриоти“ е сигурен и използва редица други сравнения по отношение на Валери Симеонов. Едно от тях бе, че се прави на "фюрер" и се опитва да влезе в обувките на Виктор Орбан, което било "евтина роля".

“Приемам като изключително обидно сравнението с фюрер с оглед на пословичната ми толерантност и диалогичност, доказана от безпроблемната работа на два от най-взривоопасните институционални органи в държавата – Националният съвет за тристранно сътрудничество и Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. За въпросното сравнение ще си потърся правата по съдебен път”, каза Симеонов.

По думите му твърдението на Райчев, че е наричал свой колега страхливец - без значение дали визира Бойко Борисов, или Волен Сидеров, е лъжа.

“Твърдението, че съм наричал другия мой колега дебел - предполагам визира Красимир Каракачанов, също е лъжа. В телевизионно участие предния ден репликирах  г-н Каракачанов, че не се чувствам уморен и стресиран преди лятната ваканция и че мога да го убедя в това на 100 метра гладко бягане”, уточнява Симеонов.

Вицепремиерът добави, че не е вярно и твърдението, че иска да стане министър на туризма.

“Ако бих желал да бъда министър на туризма, това щеше да бъде факт още при формирането на правителството на 4 май 2017. Нещо повече, вицепремиер съм в резултат на настояването на моите коалиционни партньори от “Обединени патриоти” и ГЕРБ като гаранция за политическа стабилност, на каквато се радваме и до момента”, каза Симеонов.

“Твърдението, че ако не стана "началник”, ще се скараме с Турция, Русия и Европа, е необоснована и злонамерена клевета. Ако г-н Райчев не е забелязал, аз от една година и три месеца съм “началник”, но не сме се скарали с никого. Все пак ме ласкае високата оценка, тъй като след Турция, Русия и Европа остават само САЩ и галактиката“, каза вицепремиерът.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?