Валери Симеонов в среднощна акция срещу шума в Слънчев бряг

Вицепремиерът е обикалял комплекса със специален уред и установил нарушения

Колаж: <i>Mediapool.bg</i>

Вицепремиерът Валери Симеонов, въоръжен със специален уред, е проверил лично спазват ли се нормите за шум в заведения край плажа на Слънчев бряг след полунощ. Той обикалял из комплекса със специален калиброван уред, който, по думите му, "свършил работа".

Заведения на Южния плаж не се съобразяват с нормите за шум, констатира вицепремиерът пред бургаски репортери в понеделник. Проверката е отчела двукратно превишаване допустимия праг.

"На почти половин километър от "Бедрум" констатирахме почти 92dB при максимално допустими в 40 децибела и то в самото заведение. Само си представете за какво брутално газене на законите става дума", каза Симеонов. По думите му, ако се установят нови нарушения, цяла дузина заведения в Слънчев бряг ще бъдат затворени.

Използвайки присъствието на медиите, Симеонов се обърна към НАП. Той обясни, че в Слънчев бряг има десетки обекти за снимки с животни, мини футболни игрища и екстремни атракциони, които работят безконтролно. "Алеята край морето буквално е претъпкана с такива обекти. На това трябва да се сложи край", настоя вицепремиерът.

Ще се следи и за атракциони и особено за триколки, които се появяват по улиците след 22 часа.

Той предупреди, че ще се конфискуват триколките за туристи, ако се открият фискални нарушения: "Има и друг проблем. Тези превозни средства хвърчат със скорост 30-40 км/ч, а това създава сериозен риск от инциденти на място с толкова много туристи."

"Насочили сме там съответно органите на полицията. Направени са десетки актове. Ще се отиде към изземване на тия превозни средства, запечатване на обектите, на които се дават, няма и касови апарати", каза Симеонов, цитиран от БНР.

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков потвърди, че ще се правят по-сериозни проверки. Инспекторите отново ще искат документи и разрешителни без предупреждение, дегизирани като туристи. В курорта ще работят инспектори на данъчните, полицията, БАБХ и ИА "Митници".

Миналия месец Валери Симеонов обяви за своя мисия избавлението на Слънчев бряг от алкохолния туризъм и от всичко, което го е превърнало в "Содом и Гомор".

Споделяне

Още по темата

Още от България