Валери Симеонов заговори за оставка на министъра на туризма

Валери Симеонов заговори за оставка на министъра на туризма

Вицепремиерът и лидер на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) заговори за оставка на министъра на туризма Николина Ангелкова. Той обаче не даде категоричен отговор дали НФСБ ще постави въпроса за оттеглянето на Ангелкова по време на предстоящия съвет на „Обедидени патриоти“, в който влизат и представители на ВМРО.

Симеонов неведнъж открито е критикувал политиката на министъра на туризма, обвинявал я е, че дава плажове за стопанисване от мутренски групировки, казвал е, че говори глупотевини. Досега обаче публично не е искал оставката ѝ.

За размесвания в правителството първо заговори зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев. В интервю за Канал 3 в събота, той обяви, че на предстоящия съвет на "Обединени патриоти" партията му ще постави въпроса за оставка на Ангелкова.

Ден по-късно председателят на партията и вицепремиер Симеонов даде доста по-витиеват отговор на въпроса дали това ще се случи. Той припомни, че има сериозни разминавания по отношение на цялостната концепция за българските курорти между него и Ангелкова. "Може би ще трябва по-внимателно обаче да обсъдим този въпрос с оставката, тъй като едни разминавания не винаги предопределят оставка - не е задължително това да се случи", уточни вицепремиерът пред БНР.

Освен това щяло да има и консултации с ГЕРБ, защото "Обединени патриоти" били подготвили редица законопроекти за устройство на черноморските курорти - например, свързани с преместваемите обекти и "трябва да се уточни и как ще се гласуват от Народното събрание", а разминаване имало и по отношение на концесиите - все въпроси, които, по думите на Симеонов, трябва да бъдат уредени. Валери Симеонов посочи, че ще се опитат да постигнат единомислие, но ако няма такова, една от политическите форми за търсене на решение е оставката.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?