Вълна от оставки може да остави "Пирогов" без детска травматология

Новият директор отрича обвиненията за зле организиран и скъп ремонт, както и че има още желаещи да напуснат

Снимка: БГНЕС

Седем от единадесетте лекари в отделението по детска ортопедия и травматология в "Пирогов" са готови да последват напусналия в понеделник началник на клиниката д-р Атанас Кацаров и също са подали оставки. Готовност да напуснат са изразили още медицински сестри и санитари, съобщи във вторник Кацаров.

Преди ден той депозира оставката си пред новия директор на болницата Асен Балтов с писмо, в което изразява несъгласие с начина, по който се организира работата на отделението за времето на провеждания ремонт, както и със сумата, която "Пирогов" се готви да плати за освежителните дейности.

Кацаров не е съгласен с това, че дейността на клиниката се разхвърля на пет отделни места и според него това застрашава живота и здравето на малките пациенти.

Всичките му обвинения обаче се отхвърлят от Балтов, който отрича да има други депозирани оставки при него освен тази на Кацаров.

"Отделения се натикват в няколко стаи на четири различни етажа, далеч от операционните. Трябваше сградата да се раздели на две половини – в едната да се правят ремонт, а в другата да е отделението. След това да се обърнат", коментира във вторник Кацаров пред Нова телевизия.

Той заяви, че пациентите ще са потърпевши, защото лекарите няма как да следят непрекъснато състоянието им, тичайки между етажите.

Кацаров отново коментира, че сметката от 70 000 лева за освежителен ремонт на отделението е силно надписана.

"Смятате ли, че смяна на кабели и боядисване струва 70 хил. лева. Не знам къде ще отиде разликата, но сметката е силно надписана", заяви той и добави, че с колегите му са боядисвали стаи и те са изглеждали чудесно.

Същевременно новият директор на болницата Асен Балтов коментира пред БНТ, че ремонтът няма да попречи нито на работата, нито на пациентите. Според него създадената организация на работа е добра. По думите му отделението не е разхвърляно на 5 места, както твърди Кацаров, а било "разпределено на 4 етажа".

Балтов посочи, че Кацаров е много добър специалист и напускането му ще е загуба за болницата, но посочи, че няма лекар, който да е по-голям от "Пирогов" и че ще се намерят специалисти, които да продължат работата на отделението.

По повод оскъпения ремонт Балтов коментира, че няма как, когато навсякъде се прави основен ремонт и всичко се прави ново и модерно, точно това отделение да бъде заобиколено.

Същевременно във вторник сутринта пред "Пирогов" се събраха родители и студенти, за да подкрепят д-р Атанас Кацаров.

Споделяне

Още по темата

Още от България