Валят оставки в СДС-Варна

Трима членове на общинското ръководство на СДС във Варна днес напуснаха партията. Писмени заявления за напускане са подали председателят в оставка на общинската организация Стелиян Севастиянов, секретарят Васко Василев и членът на ръководството Любомир Роев. Официално е депозиран и отказът от членство на депутата от ОДС проф. Димитър Камбуров.

Трима председатели на местни клубове също вече не са членове на СДС - Йови Йовев, който е председател на МК "Аспарухово-3" и председател на Районния съвет на СДС в Аспарухово, Ваня Панайотова, председател на МК "Младост-1", и Росица Добрева, председател на МК "Одесос-4". От същия клуб си тръгват и заместник председателят Костадин Левков, секретарят на клуба Мари Бейлерян и още 20 членове. Всички са подали лични заявления снощи на събрание на клуба.

Днес пред VarnaPool още един от членовете на общинското ръководство - Владимир Караджилов, който е заместник председател, потвърди, че на събрание на клуба си "Прогрес-2" също ще напусне СДС и ще подаде оставка като председател на клуба и зам. председател на общинската организация. Бившият зам. шеф на ТДД-Варна, е и общински съветник. Той обяви, че напуска и групата на СДС и засега остава независим.

Председателят в оставка на СДС-Варна Стелиян Севастиянов е изпратил своето заявление за напускане, освен до председателя на МК "Васил Левски-1", и до НИС. Той посочва, че съображенията му са принципни: "Съюзът на Демократичните Сили в лицето на националното си ръководство и в лицето на областното ръководство води политика, която аз все по-малко разбирам и все по-малко припознавам като мисията, заложена в СДС от основаването на партията".

Севастиянов не приема факта, че в СДС започна да не се носи отговорност за грешна политика и провалени избори, както и това че се прехвърля отговорността за провалите на хора, които нямат вина за това, а въпреки това се наказват.

Той не приема и авторитарния и демагогски начин на ръководене на организацията във Варна, което според него е довело до загуба на местни избори 2003.

Не съм съгласен с бездействието на националното ръководство, което, въпреки че беше запознавано с тези проблеми, поради свои конюнктурни интереси, не взе никакви мерки и по този начин допринесе за провала във Варна, посочва Севастиянов, който е член на СДС от 1991 г.

Стелиян Севастиянов е и общински съветник. Водят се разговори за създаване на нова група в общинския съвет на Варна, съставена от Красен Железов от ДП, Яко Кузманов от БЗНС-НС, Севастиянов и Караджилов, научи VarnaPool. Така членовете на СДС, които са съветници в местния парламент, остават 5, другите трима, влезли с листата на СДС са представителите на т.нар. гражданска квота.

До дни се очаква нова вълна от напуснали. Вече текат събрания на местните клубове във Варна, като на ден те са от две до три-четири. В началото на седмицата се очаква това да сторят и зам. председателят на общинската организация Ивайло Митковски, както и всички членове на оглавявания от него най-голям местен клуб във Варна - "Одесос-1", които са около 100. От "Одесос-1" заявление вече е подал адвокат Даниел Косев. Още поне пет клуба ще напуснат вкупом, в останалите - числото е различно, казаха шефове на структурите, които също напускат, но ще обявят това на своите събрания.

Споделяне

Още от България