Вальо Топлото излиза от затвора

Снимка: БГНЕС

Бившият шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров, станал известен с прозвището си Вальо Топлото, ще излезе от затвора на 9 февруари, съобщава в. "Сега", позовавайки се на информация от Софийския градски съд.

Той беше осъден за безстопанственост за това, че между 2003 и 2006 г. е харчил пари на дружеството за луксозни стоки, отчитайки ги неправомерно като "представителни разходи".

Информацията за предстоящото освобождаване на Димитров съвпадна с новината, че той окончателно е оправдан по повдигнатите му обвинения за валутни престъпления.

Въпросното дело продължи 10 години, като в крайна сметка градските съдии са се съгласили с районните, че извършените от подсъдимия деяния вече са декриминализирани.

Обвинението твърдеше, че от 20 октомври 1999 г. до 25 юни 2003 г. в Австрия Димитров е извършил забранени финансови сделки за близо 6 млн. лв., както и че не е декларирал пред БНБ множество сделки за над 16 млн. лв.

Срещу бившия шеф на "Топлофикация" има и две висящи дела за пране на пари и за длъжностно присвояване на близо 4.5 млн. лв.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?