Ванко 1 ще лежи за втори път в затвора

Ванко 1

Известният бивш рапър Иван Главчев – Ванко 1 отново ще влезе в затвора, този път за шофиране в нетрезво състояние. На 14 ноември миналата година Главчев бе заловен от полицаи в София да шофира пиян лекия си автомобил "Мерцедес Е250". Кръвната проба показа 1.3 промила. По закон за шофиране с над 1.2 промила се полага наказание затвор.

Той успя да се споразумее с прокуратурата да изтърпи три месеца затвор ефективно. Присъдата бе одобрена от Софийския районен съд.

През 2003 г. Ванко 1 бе арестуван и обвинен за сводничество, трафик на жени и незаконно притежание на оръжие. Той бе осъден на 12 години затвор, но заради прословутата поправка в Наказателния кодекс, с която драстично бяха намалени наказанията за сводничество, Ванко 1 излежа едва половината от присъдата си.

После Комисията за конфискация все пак успя да отнеме в полза на държавата хотела на Главчев в Пловдив, след като той не успя да докаже законни доходи за построяването му. Седеметажната сграда в Пловдив бе оценена на 810 502 лева. Сега там се помещава НАП-Пловдив.

Споделяне

Още от България