Външните министри на НАТО пеят "We Are The World"

Външните министри на НАТО пеят "We Are The World"

Външните министри на страните от НАТО се събраха на сцената и изпяха заедно хита на Майкъл Джексън и Лайнъл Ричи от 1985 г. "We Are The World" по време на работна вечеря в турския курорт Анталия. Това се е случило в сряда, когато в края на вечерята турският външен министър Мевлют Чавушоглу се качил на сцената да благодари на оркестъра, който е забавлявал гостите. Музикантите са предложили да изпълнят една последна песен "за мира", а турският министър поканил колегите си да се присъединят към него на сцената, съобщи турският в. "Хюриет".

Според изданието гръцкият външен министър Никос Кодзиас бил първият, който приел предизвикателството, последван от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини и главнокомандващия съюзническите сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери отсъства, тъй като вече е напуснал форума на НАТО, за да се върне в Америка за вечерята, която президентът Барак Обама дава за гостуващите лидери на страни от персийския залив, съобщават американски медии и коментират, че там едва ли пеят "Ebony and Ivory" (Абанос и слонова кост).

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?