Външно министерство отново предупреди българите в Сирия да напуснат страната

Външно министерство отправи поредно предупреждение към намиращите се в Сирия български граждани да напуснат страната.

"Предвид продължаващата дестабилизация на обстановката и критично нарасналата заплаха за сигурността, след многократните предупреждения за напускане на страната, отправени от МВнР чрез българските медии, всяко оставане в Сирия ще бъде изцяло на отговорността на всеки гражданин", се казва в съобщението на министерството.

България отдавна изтегли дипломатите си от размирната държава. Най-близката наша мисия се намира в Бейрут.

МВнР препоръчваме на българските граждани, които вече се намират на територията на Ливан, да се регистрират в посолството ни в Бейрут по телефон или чрез електронна поща, както и да имат готовност спешно да напуснат района.

Предварителната регистрация и поддържаното на контакт с него ще позволят те да бъдат информирани своевременно при критично увеличаване на риска за тях и за възможностите за реакция при възникване на извънредна ситуация.

Едновременно с това МВнР съобщава, че поради продължаващото усложняване на политическата обстановка в Ливан, остава в сила настоятелната му препоръка към всички български граждани да се въздържат от пътувания в цялата страна, освен при крайна необходимост.

Споделяне

Още от България