Ваня Стамболова не успя да влезе във финала на 400 метра с препятствия

Ваня Стамболова не успя да влезе във финала на 400 метра с препятствия

Ваня Стамболова не успя да влезе във финала на 400 метра с препятсвия на световното първенство в Москва.

 

Българката бяга във втората полуфинална серия, но завърши последна бягането с време 56.58 секунди. Малко след това обаче беше дисквалифицирана заради неправилно преминаване над едно от препятствията.

 

Победителка в нейната серия стана европейската шампионка на 400 метра на закрито Пери Шейкс-Драйтън от Великобритания с време 53.92 секунди. Втора финишира световната шампионка от Дегу преди две година Лашинда Димъс от САЩ с време 54.22 секунди. Третото място, което дава право за бягане във финал, зае световната студентска шампионка Анна Титимец от Украйна с 54.63 секуди.

 

Извън битката за медалите остана голямата надежда на домакините и олимпийска шампионка от Лондон 2012 Наталия Антюх, която финишира шеста в серията с 55.55 секунди.

 

Първата полуфинална серия се оказа по-бърза и от нея за финалното бягане се класираха първите пет. Бягането беше спечелено от водачката в световната ранглиста за сезона Зузана Хейнова. Чехкинята бяга с лекота, спря хронометрите на 53.52 секунди и даде заявка, че ще се бори за златното отличие в дисциплината.

 

Втора след нея остана американката Далила Мухамад с 54.08 секунди. Трета е Елид Чайлд от Великобритания с 54.32 сек.

 

За финала се класираха още украинката Анна Яросчук с 54.92 сек и Никиеша Уилсън от Ямайка с 54.94 сек.

 

Битката за разпределението на отличията е в четвъртък в 19:45 часа българско време.

Споделяне

Още от Спорт

Къде му е мястото на Бойко Борисов?