Ваньо Къдравия заплашил премиера с две бомби след почерпка

Иван Койчев от село Караджово

35-годишният Иван Койчев от село Караджово, който бе арестуван заради бомбена заплаха срещу Бойко Борисов, заяви, че до решението му да се обади на тел. 112 и да заплаши премиера се е стигнало след почерпка.

 

Иван Койчев, известен като Ваньо Къдравия, заседнал в кръчмата на ромската махала от рано сутринта в неделя. Обяснил на приятелите, че черпи, защото жена му изпратила пари от Испания.

 

"К`во стана... Изпих 6-7 ракии. Прибрах се. Малкият набра 112. Взех телефона и викам: "На Б.Б. кажи, че има две бомби", разказа Иван Койчев пред БНТ.

 

Антитерористите засекли веднага бомбаджията. По негови спомени, 20 минути след обаждането пред къщата му се изсипали поне 5 патрулки.

 

Койчев престоял в ареста 24 часа. След като излязъл, дал дума да ограничи ракиите и да не посяга към мобилния телефон на сина си. "Пишман станах. Никога няма да се повтори", заяви след излизане от ареста Иван Койчев.

 

Заради телефонната акция прокуратурата е образувала срещу Койчев досъдебно производство за злоумишлено обаждане. Известно време той няма да напуска Караджово и като гаранция, че спазва правилата, всяка сутрин ще се подписва в кметството.

 

Койчев е лежал в затвора за кражба на метали, известен е и с няколко участия в масови сбивания.

Споделяне

Още по темата

Още от България