Ваньо Танов: Бившият шеф на ГДБОП режисирал записите за Мишо Бирата

Ваньо Танов: Бившият шеф на ГДБОП режисирал записите за Мишо Бирата

Бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров е режисирал изтеклите записи от разговори на бившия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов,  от които стана ясно, че Бойко Борисов е ходатайствал за бизнесмена Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, по молба на бившия президент Георги Първанов. Това съобщи Ваньо Танов пред Нова телевизия.

Той даде за пример разговора с бившия премиер Бойко Борисов за проверката на покойния вече бизнесмен Михаил Михов. От него се появяват съмнения, че над Мишо Бирата има политически чадър, като случаят беше разследван от временна парламентарна комисия.

"Трудно се отказва на премиер. В случая обаче премиерът не е оказвал никакъв натиск", каза Танов. Той твърди, че всичко по случая е било "изрядно" и не е имало специално отношение към Мишо Бирата. Като доказателство за това Танов посочи, че след като били установени нарушенията, лицензът за производство на алкохол, даден на компанията на бизнесмена, е бил отнет.

"Това, което знам от премиера е, че тогавашният президент ( бел.р.Георги Първанов) ни обвинява, че имаме специално отношение към Мишо Бирата и едва ли не трябва той трябва да ме озапти. Специално отношение не е имало, въпреки твърденията. Това може да се провери документално", каза Ваньо Танов. Той за пореден път повтори, че "Борисов не е злоупотребил с власт".

Според бившия шеф на митниците думите в записите, които се появиха в медиите, са извадени от няколко негови разговора на тези тема. "Първоначално бяха публикувани писмено във в."Галерия" разговори и с Фидосова, и с Менда Стоянова, и с други", каза Танов.

По думите му в цитирания текстово разговор със Стоянова имало следният израз "три затвора се борят за еди кой си". "Само че в моя речник това го няма и после не можаха да го сглобят. Просто избързаха и знам кой е режисьорът. Аз съм бил директор на БОП и знам, че това е в неговия речник. Абсолютно сигурен съм, че тези думи са на г-н Флоров", каза Танов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?