Въоръжен обир на кортежа на саудитски принц в Париж

Кортежът на саудитски принц бе атакуван снощи в Париж от тежковъоръжени мъже. Обирджии с калашници и други оръжия откраднаха 250 000 евро и дипломатически документи и избягаха, предаде Франс прес в понеделник.

Десетината коли са пътували за летище Бурже край Париж от хотел "Джордж Пети" на Елисейските полета - един от най-луксозните в света, собственост на саудитския милиардер принц Уалид бин Талал, посочва агенцията. Тя обаче не съобщава името на принца, чийто е бил кортежът.

Кортежът е бил нападнат на излизане от столицата, "заявените щети са 250 000 евро", съобщи полицейски източник, според когото няма ранени.

Според друг запознат със случая са откраднати дипломатически книжа. При все това "за момента нямаме никаква представа какви са" - деликатни или без особено значение, добави той. Трети информира, че става дума за "5 до 8 обирджии", пристигнали с две беемвета. Те отвлекли една от колите в кортежа и пленили тримата души в нея, но след това ги освободили.

Заграбеният мерцедес и едно от беемветата са били открити опожарени късно снощи в село на изток от Париж. Според полицейски източник наблизо са били намерени две банкноти от по 500 евро, документи на арабски език и лекарства. За момента задържани няма, добави той.

Тази сутрин нямаше реакция от посолството на Саудитска Арабия в Париж, посочва АФП.

Полицейски източник на агенцията отбелязва доста редкия начин на действие, използван от нападателите. Мнение, което споделя и Никола Конт, водач на един от френските полицейски синдикати, изразил надежда, че властите в Рияд ще съдействат на парижкото следствие.

Споделяне

Още от Свят