Въоръжен с нож мъж държи петима заложници в японска банка

Въоръжен с нож мъж, който настоява японският премиер Йошихико Нода да подаде оставка, държи за заложници петима души в японска банка, съобщиха местни медии, цитирани от Ройтерс в четвъртък.

Говорител на банка Шинкин в град Тойокава, префектура Аичи, потвърди, че няколко души са държани като заложници, но не можа да даде подробности, допълва агенцията. Вестник "Йомиури", цитиран от Франс прес, твърди, че заложниците са петима.

Мъжът, който е между трийсет и четирийсет годишен, влязъл в банката в ранния следобед местно време и поискал вода, храна и мегафон. В момента полицията се опитва да го убеди да се предаде. Според телевизия Ен Ейч Кей мъжът отправял призиви премиерът Нода "да си ходи".

Японското правителство разпусна долната камара на парламента този месец и насрочи избори за 16 декември, с които най-вероятно начело на страната ще се върне дълго управлявалата в миналото Либерално-демократическа партия. Подкрепата за Демократическата партия на Нода, която дойде на власт преди три години, падна рязко сред избирателите заради неспособността ѝ да удържи предизборните си обещания.

Споделяне

Още от Свят

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?