Въоръжени маскирани мъже убиха най-малко 18 демонстранти в Кербала

Въоръжени маскирани мъже убиха най-малко 18 демонстранти в Кербала

Маскирани въоръжени мъже откриха огън по протестиращи в иракския град Кербала. Убити са 18 души и са ранени стотици, съобщиха източници от службите за сигурност, цитирани от Асошиейтед прес.

Нападението бе извършено миналата нощ по време на протест срещу корупцията на правителството и липсата на комунални услуги. Това кръвопролитие в свещения шиитски град може да се окаже повратна точка в протестите, отбелязва агенцията.

Засега не е ясно кой стои зад атаката. Демонстрантите не знаят дали маскираните мъже са били от полицията, от специалните части или от свързани с Иран милиции. Очевидци казват, че иракски военни са били разположени до мястото на протеста, но са се изтеглили, след като нападателите открили огън.

Източници от службите за сигурност казаха, че днешното нападение е било извършено на площад, намиращ се на около 2 километра от светилището на имам Хусейн.

Високопоставен източник от силите за сигурност отрече те да са използвали сила или да са откривали стрелба в провинция Кербала, предаде ДПА.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят