Въоръжени мъже атакуваха Американския университет в Кабул

Въоръжени мъже атакуваха Американския университет в Кабул

Група въоръжени мъже атакува Американския университет в афганистанската столица Кабул, предадоха световните агенции.

Първоначално в района на учебното заведение се чу взрив, а след това стрелба. Предполага се, че взривът може да е от атентатор камикадзе. Въоръжените мъже са успели да проникнат в сградата на университета. В пределите на кампуса сега се чува стрелба, съобщи афганистанското министерство на вътрешните работи.

Няколко въоръжени лица атакуваха университета. Те са в пределите на университетския комплекс. В университета има чужди преподаватели, както и стотици студенти, заяви представител на министерството на вътрешните работи, цитиран от Ройтерс.

В Туитър афганистанският фотограф Масуд Хосайни пише от университета, че вътре се води сражение, допълва ДПА. Фотографът работи за Асошиейтед прес и е носител на наградата Пулицър, допълва Франс прес.

По телефона пред Ройтерс пък студентът Ахмад Шахир, който е в университета, разказа, че хората там са блокирани в класните стаи и че се чуват изстрели. Други студенти, намиращи се в университета, също изпратиха отчаяни призиви в Туитър, посочва Франс прес.

Класната ни стая е пълна с пушек и прах, ние сме заклещени вътре и ужасно ни е страх, се казва в едно от тях.

Засега никой не е поел отговорност за атаката.

Районът е отцепен от силите за сигурност. На мястото има и агенти на разузнавателните служби.

Нападението става две седмици, след като двама преподаватели на Американския университет - американец и австралиец, бяха отвлечени в центъра на Кабул. Тяхното местонахождение все още не е известно, отбелязва Франс прес.

Споделяне

Още от Свят