Въоръжени мъже нападнаха офис на министерство в Багдад

Шестима въоръжени мъже нападнаха офис на иракското министерство на правата на човека в Багдад и взеха за заложници няколко служители, съобщиха осведомителните агенции. Няколко часа по-късно силите за сигурност са успяли да неутрализират нападателите и да освободят похитените, като подробностите както за атаката, така и за броя на жертвите остават твърде противоречиви.

Според последните информации шестима атентатори камикадзе са влезли в сградата, която била собственост на иракското министерство на транспорта. Първоначално нападателите се опитали да взривят микробус на входа на сградата. Те поставили експлозиви в него, но по неизвестна причина микробусът не се взривил, посочва Франс прес.

Тогава нападателите нахлули в сградата. Първият от тях взривил носения от него колан с експлозиви, за да проправи път за колегите си на главния вход на сградата. Втори нападател взривил също колана си с екплозиви на друг вход.

Останалите четирима живи нападатели взели за заложници неизвестен брой хора, намирали се в сградата.

Кризата е продължила няколко часа, посочи говорителят на иракското министерство на вътрешните работи генерал Саад Маан. Четиримата нападатели накрая били застреляни от силите за сигурност, посочи Маан, цитиран от Франс прес.

Агенция Ройтерс съобщава за общо 18 убити при нападението. От тях шестима са нападателите.

Франс прес съобщава засега само за двама убити освен шестимата нападатели. Единият е служител на министерството, а другият е полицай.

Споделяне

Още от Свят