Въпреки бурните митинги Меркел се кани да продължи кампанията си в бившата ГДР

Ангела Меркел
Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че се кани да продължи предизборната кампания с посещения в бившата ГДР, предаде Франс прес. Меркел говори ден след бурни митинги, на които бе гневно хулена от десни националисти, посочва агенцията.
 
"За мен е от значение все така да ходя там, където не ме посрещат само приятелски", подчертава в регионалния печат консерваторката, която ще се бори за четвърти мандат на изборите на 24 септември.
 
"Мнозина, които не участват в концертите от освирквания и обиди, трябва да бъдат насърчени все така да проявяват гражданска смелост и да се надигат срещу омразата", добавя Меркел пред групировката местни медии "Редакционснетцверк".
 
Снощи канцлерката, родена в бившата Източна Германия, изживя най-трудния предизборен митинг от кампанията си, заяви нейният екип от ХДС.
 
В саксонския град Торгау, люлка на ксенофобското и враждебно към бежанците движение ПЕГИДА, една от крепостите на популистката партия "Алтернатива за Германия", тя бе посрещната с врява от вувузели, свирки, вопли и викове "Махай се!". 
 
В половинчасовото си слово тя бе обсипвана постоянно с обиди, някои демонстранти размахваха плакати на "Алтернатива за Германия" и други - в подкрепа на неонацистки сили.
"Вие водите Германия към хаос", се четеше на един от тях.
 
Същата вечер Меркел бе улучена с хвърлен домат на предизборна среща в университетския град Хайделберг в Южна Германия.
Споделяне

Още от Свят