Въпреки локдауна Израел регистрира нов антирекорд на заразени за денонощие

Въпреки локдауна Израел регистрира нов антирекорд на заразени за денонощие

Въпреки че в Израел действа трети национален локдаун, в страната бе регистриран нов рекорден ръст за денонощие на заразените с коронавируса, съобщи израелското здравно министерство, цитирано от ДПА.

Според съобщението вчера са били установени нови 9589 случая. Делът на положителните тестове е 7,6 на сто. От началото на разпространението на вируса в страната с население 9,2 милиона са били регистрирани над половин милион случая на инфектирани.

От петък миналата седмица в Израел са затворени всички училища и детски градини без тези за деца със специални потребности. От две седмици на израелците е забранено да се отдалечават от жилищата си на повече от един километър с някои изключения. Затворени са някои предприятия и търговски центрове, а заведенията за хранене могат да правят само доставки.

Израелските власти се надяват, че бързата имунизация на населението допълнително ще спомогне за намаляване на новите случаи. По данни на уебсайта Our World in Data Израел е световен лидер по относителен дял на ваксинираните (21,38 на 100 жители), следван от ОАЕ и Бахрейн.

Имунизационната кампания в страната започна на 20 декември първо сред хората от рисковите групи, лицата над 60 години и други приоритетни групи. Предстои имунизиране на хората на възраст 55-60 години и на учителите. Премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че до март всеки над 16-годишен израелец ще има възможност да се ваксинира срещу.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?