Варна и Разград с антинагради за предоставяне на информация

Общините във Варна и Разград получават антинаградата "Златен катинар" за институция, която не само че не дава информация на поискалите я, но и се отличава с грубо и арогантно отношение. В понеделник програма "Достъп до информация" връчи годишните награди за принос в областта на свободата на информация по повод на 28 септември – Международния ден на правото да знам.

Наградата "Вързан ключ", за най-абсурден или най-смешен случай за достъп до информация спечели Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" към Министерството на транспорта.

Гражданинът, който спечели наградата "Златен ключ" за най-активно ползване на Закона за достъп до информация е Димо Карабашев. Той е награден за търсене на информация, засягаща проблемите за хората с увреждания при пътуване в градския транспорт. В тази категория грамоти получиха още Калина Павлова от Варна и Роско Симов от Шумен.

"Златен ключ" печели и неправителствената организация "Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията". Грамоти получиха "Асоциация на парковете в България" и "Българско сдружение за граждански инициативи - Бургас".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?