Варненец получи 28 г. затвор за блудство и убийство на двегодишната си дъщеря

Снимка: БГНЕС

Варненският окръжен съд осъди на 28 години затвор при строг режим Милко Стоянов, който блудства и преби до смърт 2-годишната си дъщеря. Причината той да не лежи до живот е, че призна вината си и поиска делото да бъде разгледано по съкратената процедура. Това автоматично му намали наказанието,

Престъплението бе извършено през юни миналата година, когато момиченцето бе прието в болница с тежка черепно-мозъчна травма, но лекарите не успяха да го спасят.

Побоят и блудството над детето са продължили 9 дни в къщата на баба му в циганското гето "Максуда". Според съдебните медици по тялото на малката Станка не е имало здраво място. По главата ѝ са били нанесени най-малко 11 удара, а по тялото и крайниците ѝ са преброени над 50 травми.

"Нещо ми стана и започнах така да правя. Вече няма да върша такива глупости", заяви Стоянов пред съда, цитиран от Дарик радио.

Милко Стоянов няма завършен трети клас и се води за психически здрав – т.е. осъзнава какво е сторил. По време на досъдебното производство той не е направил самопризнания и се е опитал да прехвърли вината за побоите над Станка върху майка ѝ Янка. Стоянов направи самопризнанията пред съда.

22-годишната жена, която е живяла на семейни начала със Стоянов, също е била малтретирана от него, но не заведе граждански иск.

Споделяне

Още от България