Варненски бизнесмен с множество висящи дела убит в София

Борислав Манджуков застрелян в кв. "Бокар", докато отивал на среща с Любо Ганев

Мястото на убийството. Снимка: БГНЕС

Варненският бизнесмен Борислав Манджуков беше убит в столични кв. "Бокар" в района на бул. "България" при Околовръстното шосе в понеделник около 20.00 часа, съобщиха във вторник от МВР.

Според данни от аутопсията, той е починал от две огнестрелни рани в гърба, а не от пробождане с нож, каквато бе първоначалната информация. Тялото на Манджуков бе открито пред входа на блок 73 в жк. "Бокар", където живее.

Името на убития бизнесмен се свързва с няколко нощни заведения, като "Версай", "Булгари" и веригата дискотеки "Екзит", както и с множество висящи досъдебни производства срещу него. Той бе сред задържаните при операция "Цигараджиите", проведена от МВР преди няколко години.

На 9 декември 2003 г бе отвлечена бременната му приятелка – Галя Пеева. Поискан е откуп в размер на 1 000 000 лева. В края на декември Галя е пусната и се прибира невредима.
До момента срещу него има заведени 48 висящи дела. Те са предимно за измами и източване на ДДС.

Борислав Манджуков бе осъден за незаконно придобити доходи от Върховния административен съд през 2011 г. Тогава Комисията за конфискация налага запор върху негов дял в една от десетките му фирми, припомня БНР с уточнението, че в миналото Манджуков е финансирал политически партии.

Убийството е било извършено малко преди Манджуков да се срещне с бившия волейболист Любо Ганев, съобщи самият той във вторник пред Дарик радио. По думите му двамата имали уговорка да ходят заедно на кино, но бизнесменът така и не се появил на срещата.

"През деня с него си писахме есемеси, за да се уговорим. Разбрахме за случилото се около 21.30 часа. Отидохме в едно барче в мола, за да изчакаме да дойде време за киното. Тогава някой се обади и каза: "Абе, знаеш ли, че някой до мола са го гръмнали", и тогава разбрахме", разказа Ганев.

Бившият волейболист сподели още, че Манджуков не е имал охрана и не се е притеснявал за живота си. Ганев допълни, че няма никакви подозрения кой може да е поръчител на убийството. Бившия общински съветник във Варна Веселин Данов обаче смята, че Борислав Манджуков е имал много врагове, които са искали смъртта му.

След заключението на съдебния лекар стана ясно, че 39-годишният варненски бизнесмен Борислав Манджуков,е починал след като е бил прострелян с два куршума.Първоначалните информации бяха, че Манджуков е убит с нож, а тялото на мъжа бе намерено във входа на комплекса, където живееше.

Споделяне

Още от България