Варненският депутат на ГЕРБ Свилен Крайчев напусна парламента

Депутатът от ГЕРБ Свилен Крайчев напусна парламента, след като в първия ден от новата сесия на законодателния орган бяха прекратени правомощията му на народен представител.

Формалният повод за напускането му е, че е избран за зам.-генерален секретар на ПАЧИС (Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество), организация, в която този пост е повече почетен, отколкото действен.

За това, че ще напусне парламента, Крайчев съобщи още в началото на годината пред медии, като уточни, че решението да заеме поста в ПАЧИС е още от лятото на миналата година. Въпреки че Крайчев представя напускането си като свое решение, наблюдателите на процесите в ГЕРБ твърдят, че той на практика е отстранен от парламента и принуден да приеме поста.  

Крайчев влезе в конфликт с ръководството на ГЕРБ, след като се противопостави на подкрепата на партията си за кандидатурата на Кирил Йорданов за кмет на Варна. Напрежението във варненската организация на ГЕРБ докара до това кандидатурата на Йорданов да бъде подкрепена в последния момент от управляващата партия, а самият Крайчев опъна отношенията си с  другия варненски депутат Павел Димитров, който е областен шеф на партията във Варна.

Самият Крайчев бе кандидат за кмет на Варна на предишните местни избори през 2007 г.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?