Варненският окръжен съд избра двама кандидати за членове на новия ВСС

Съдиите Даниела Костова и Каролина Неделчева от Варненския окръжен съд са кандидатите на Варненския съдебен район за членове на новия Висш съдебен съвет. Те бяха избрани на общо събрание на Варненския окръжен съд в петък. Кандидатурите на съдиите Костова и Неделчева бяха издигнати от председателя на съда Ванухи Аракелян.

Даниела Костова е наказателен съдия. Тя получи 57 от гласовете на 70-те съдии, присъствали на събранието. За Каролина Неделчева от Гражданско отделение на окръжния съд гласуваха 48 от присъствалите на събранието.

Третият участник в надпреварата бе съдия Любомир Нинов от Районния съд Варна, който получи 21 от гласовете на своите колеги. Всеки от тримата участници в надпреварата представи платформата си за развитието на ВСС.

Избраните кандидати Даниела Костова и Каролина Неделчева заявиха, че ако всяка от тях бъде избрана за член на ВСС, ще положи всички усилия да поддържа постоянна връзка със своите колеги, защото "чрез непосредствения контакт с действащите магистрати и професионалния дебат за реформиращата се съдебна система могат да се намерят верни решения за проблемите и да се търсят пътищата за отваряне на системата към гражданите".

Споделяне

Още от България