Въртележка по върховете на НАП

Въртележка по върховете на НАП

Бойко Атанасов е новият-стар зам.-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от агенцията в петък. Ресорът, за който ще отговаря Бойко Атанасов е изключително широк и включва оперативните дейности в агенцията – данъчно-осигурителен контрол, борбата с данъчните измами, обслужване и принудително събиране; допълнително задължително пенсионно осигуряване, обмен на информация с данъчните администрации в ЕС и Интрастат, както и цялостна дейност на териториалните дирекции на НАП.

Досега Атанасов заемаше длъжността ръководител на най-голямата териториална данъчна дирекция - софийската. Преди това обаче пак бе зам.-шеф на НАП, но бе понижен преди две години до директор на столичната данъчна дирекция заради слаби резултати.

Сега Атанасов замества на поста Христо Костадинов, който се връща в НАП - Велико Търново, откъдето дойде, когато преди две години го смени на втория в агенцията пост.

"Въртележката" се извършва по няколко причини. Едната е недоволството на сегашния финансов министър Калин Христов от събираемостта на приходите. Втората е излизането в отпуск на сегашния изпълнителен директор на НАП Красимир Стефанов, който влиза на избираемо място в листата на ГЕРБ от Хасково като "благодарност" за добрата му работа като данъчен шеф и лоялността му към управляващата партия ГЕРБ.

Интригата сега е кой ще бъде и.д. директор на НАП на мястото на Красимир Стефанов. По неофициална информация бившият вътрешен министър Цветан Цветанов искал постът да се заеме от Атанасов, което обаче не се нравело на финансовия министър Калин Христов.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес