ВАС: Кметът на Септември е в конфликт на интереси

Марин Рачев

Кметът на Септември Марин Рачев е в конфликт на интереси. Това е окончателното решение на Върховния административен съд.

Магистратите отхвърлиха жалбата на кмета на Община Септември Марин Рачев срещу Комисията за противодействие на корупцията, която го обвини в конфликт на интереси.

При това положение Общинската избирателна комисия в Септември трябва да започне процедура по предсрочното отстраняване на Рачев от кметския пост, каза адвокат Николай Баташки, който е и председател на гражданското сдружение "Да спасим община Септември".

"С решение днес на ВАС е отхвърлено окончателно оспорването на кмета на Септември Марин Рачев за установяване на конфликт на интереси по отношение на подписана от него заповед за смяна на предназначението на имот край град Ветрен за построяване на хотел, който имот е собственост на фирма, която се притежава от майката на кмета", каза адвокатът пред БНР.

"За 31 януари е насрочено делото в Специализирания наказателен съд за безстопанственост по отношение на община Септември, по което подсъдими са освен кметът, неговият бивш заместник Явор Митев и двама от служителите на общината", добави адвокат Николай Баташки от гражданското сдружение "Да спасим община Септември.

 Рачев е обвиняем за това, че като кмет е платил около 200 хил. лв. за улични ремонти, които не били извършени. Обвинението дойде след акция на КПКОНПИ и специализираната прокуратура.

Споделяне

Още по темата

Още от България