"Вашингтон пост": Кери е фаворит за министър на отбраната, Сюзън Райс - за държавен секретар

Сенаторът демократ от щата Масачузетс Джон Кери е най-вероятният приемник на Лион Панета начело на Пентагона, съобщи вестник "Вашингтон пост", цитиран от БТА.

 

Назначаването на Кери за министър на отбраната е част от сериозните размествания в екипа по проблемите на сигурността на президента Обама, който трябва да намери приемник и на подалия оставка шеф на ЦРУ генерал Дейвид Петреъс.

 

За най-вероятен следващ държавен секретар на САЩ е сочена досегашната постоянна представителка на Вашингтон в ООН Сюзън Райс.

 

За директорското място в ЦРУ трябва да се готви Джон Бренън, съветник на президента по въпросите на борбата с тероризма. Съществува вероятност обаче Бренън да се оттегли от правителството, затова Обама има и резервен вариант за ЦРУ - сегашният изпълняващ длъжността директор Майкъл Моръл.

 

Вестникът е получил тази информация от правителствени източници, които обаче са предупредили, че консултациите около смяната на министъра на отбраната, държавния секретар и шефа на ЦРУ все още са в начален етап.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят