Вашингтон пост: През третата година на власт за Тръмп се очертават съдебни проблеми

Доналд Тръмп

Две години след като Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ, почти всяка оглавявана от него организация през последното десетилетие е подложена на разследване, пише в. "Вашингтон пост", цитиран от БТА.

Срещу частната компания на Тръмп са внесени граждански искове относно нейния бизнес с чужди правителства и се водят щатски разследвания за нейните данъчни практики.

Предизборната кампания на Тръмп от 2016 г. е разследвана от специалния прокурор Робърт Мълър за съглашателство с Русия.

Разследването за руската намеса в изборите, водено от Мълър, вече доведе до признаване на вина от бившия ръководител на кампанията и от четирима съветници.

Комитетът, подготвящ встъпването в длъжност на Тръмп, е разследван от Мълър за незаконни чужди дарения.

Този въпрос ще бъде по-подробно проучен следващата година и от комисията по разузнаване в Камарата на представителите на американския Конгрес, в която демократите спечелиха мнозинство на междинните избори през ноември.

Благотворителната организация на Тръмп е съдена от щата Ню Йорк, обвиняващ я в "постоянно незаконно поведение".

Всичко това подсказва, че третата година на власт за Тръмп може да премине в съдебни проблеми, се казва в публикацията. На всичките тези все по-сложни съдебни проблеми обаче Тръмп реагира с едно и също просто обяснение. В редица туитове той написа, че става дума за "лов на вещици".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят