Васил Божков и Дарина Павлова са българите сред богаташите на Източна Европа

Шефът на "Нове холиднг" и президент на бизнесклуб "Възраждане" Васил Божков-Черепа и съпругата на застреляния миналата година президент на MG Илия Павлов - Дарина са в класацията на петдесетте най-богати хора в Централна и Източна Европа на полското списание Впрост.

Българите Васил Божков и Дарина Павлова заемат съответно 40-о и 49-о място, предаде БТА във вторник.

Павлов и Божков за пореден път попадат в класацията на полското издание. След убийството на Илия Павлов, мястото му е заето от съпругата му.

Имуществото на 50-те човека от региона, включващ и цялата Руска федерация, възлиза общо на 86,51 милиарда долара, се посочва в статията на списанието, публикувана в броя му с дата 3 октомври.

Спрямо класацията на Впрост за миналата година сумарното богатство на водещите 50 източноевропейски богаташи е нараснало с 13,41 милиарда долара.

В "Топ 50" на Впрост попадат 29-има руснаци, по петима украинци и румънци, трима сърби и по двама от България и Чехия.

Сред най-богатите източноевропейци е Роман Абрамович - губернатор на Чукотка, нефтен и метален барон и понастоящем собственик на лондонския футболен клуб Челси. Британският вестник Сънди таймс обяви Абрамович за най-богатия човек във Великобритания за 2004 г., пише Впрост.

Според полския седмичник най-богатият поляк сега е Ян Кулчик, заемащ седмо място в класацията.

Още от България