Васил Божков излиза от управата на "Холдинг Пътища"

Васил Божков и контролираният от него "Нове холдинг" излизат от управлението на "Холдинг Пътища" и "Мостстрой", съобщи в. "Дневник", като се позова на поканите за общите събрания на акционерите им, публикувани на сайта на Българската фондова борса.

Събранието на "Холдинг Пътища" ще бъде на 12 април, а на "Мостстрой" - ден по-късно. Акционерите на двете дружества трябва да гласуват за преминаване към едностепенно управление.

Акционерите ще гласуват излизане от надзора и в двете компании на Васил Божков и на "Нове холдинг". Ще бъде избран и нов съвет на директорите.

Официално Васил Божков не е пряк акционер в двата пътни холдинга, но те се смятат за свързани с него – в "Мостстрой" чрез "Бургаски корабостроителници" и "Занзи холдингс", което според публикации в медиите е негова собственост. В "Холдинг Пътища" връзката е чрез акционерни участия на фирми, които от своя страна са собственост на "Нове холдинг". "Мостстрой" и "Холдинг Пътища" бяха сред кандидатите за строежа на магистрала "Тракия", припомня в. "Дневник".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?