Първа официална информация за бъдещето на армейския клуб:

Васил Божков поема ЦСКА и ще го "възражда" от А окръжна

Бизнесменът получи пълна подкрепа от организираните фенове на "червените"

Васил Божков поема ЦСКА и ще го "възражда" от А окръжна

Бизнесменът Васил Божков ще поеме изпадналия в предфалитно състояние ЦСКА и ще го "възроди" от А окръжна футболна група, вместо да продължава да търси схеми за оставането на клуба в елита, въпреки загубения лиценз.

Това стана ясно в събота, след като най-накрая медиите получиха първо официално съобщение от някоя от страните, замесени в драматичната сага вече няколко седмици наред.

"ЦСКА  вече не се нуждае от спасяване, а от възраждане. Начинът, по който  това може да се случи е само един – да се обърнем към традициите, създали най-титулувания клуб в българската футболна история, а именно – ред и дисциплина. От днес ЦСКА ще работи за ЦСКА. Промените в начина, по който е управляван 31-кратният шампион на България ще има и те ще са драстични. Предстоят много трудности и препятствия, които са преодолими само ако има обща воля и цел, зад която да застанат всички, свързани с клуба", пише в позиция на говорител на Божков, разпратена до медиите.

В нея категорично се посочва, че "в името на морала и законноста ЦСКА ще започне своето възраждане от А окръжна футболна група", с което окончателно се слага край на слуховете, че Божков може да слее "червените" с ловешкия Литекс и двамата с Гриша Ганчев да ръководят новосъздаден клуб под името ЦСКА 23.

"Днес, 20.06.2015 г., бе проведена поредната среща с представители на привържениците на ЦСКА. След нея господин Божков официално заявява своята позиция и тя е, че ще подкрепя клуба през целият му път до мястото, което заслужава, а именно елита на българския и европейския футбол. Подробностите около структурирането и организацията на ЦСКА София ще бъдат обявени през следващата седмица", допълва още пиарът на бизнесмена – Борислав Петров.

Според предварителна информация клубът ще разполага с бюджет между 3 и 6 милиона лева, като се очаква да задържи спортните бази на стадион "Българска армия" и в "Панчарево". Това вече бе заявено нееднократно от спортния министър Красен Кралев, който увери, че държавата ще даде имотите на този клуб, който бъде "припознат" от феновете на ЦСКА.

Клубът ще запази името и титлите си, като за целта ще бъде припознат от старото дружество, натрупало според различни източници дългове за между 20 и 30 млн. лева. Това ще е първият случай в историята на "червените" от създаването им през 1948 г., когато те няма да играят в елита на българския футбол. 

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт