Васил Божков се отказа от битката за БФС

Бизнесменът Васил Божков отказа да се кандидатира за президентския пост в Българския футболен съюз (БФС). Това стана ясно от съобщение на "Нове Холдинг", разпространено в сряда. Така опозицията на сегашния шеф на футбола Борислав Михайлов губи шансове да се пребори със "статуквото", тъй като до редовния изборен конгрес остават броени дни, а конкурент на бившия национален вратар няма.

Кандидатурата на Божков бе издигната от инициативен комитет, в който участваха над 170 футболни клуба от цялата страна. От тях около 100 бяха от окръжните групи, между 30 и 40 са от трета дивизия, а над 15 са от "Б" група. От елитната "А" група бизнесменът можеше да разчита на подкрепа от най-малко девет клуба, сред които и шампиона ЦСКА.

В съобщението на "Нове Холдинг" се казва, че "към момента г-н Васил Божков няма интерес към това предизвикателство". Усилията му били концентрирани в задачата да адаптира "Нове Холдинг" в актуалната икономическа среда и в разширяването на бизнеса на международните пазари.

Като благодари за поканата и оценява "степента на обществено доверие", Божков се надява да се намери друг по-достоен българин, който да изпълни тази мисия.

Споделяне

Още от България