Васил Божков: Времето за бездействие свърши!

Васил Божков: Времето за бездействие свърши!

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков излезе с призив "да се надигнем и да сменим" политиците, които "само грабят". В пореден пост във Фейсбук той казва, че "времето за бездействие свърши", но не дава нова информация около лансирания от него политически проект "Българско Лято".

Божков посочва, че през 2014 година се е поддал на рекет и изнудване от "управляващата хунта", за да запази бизнеса си. Когато казал "не", бил обявен за престъпник.

Прокуратурата повдигна срещу Божков 18 обвинения. Той обаче твърди, че за три години е дал на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов 60 млн. лева подкупи, за да върви хазартният му бизнес. Той каза, че може да докаже подкупите, но до момента не е сторил това. За сметка на това лансира нов политически проект с основен приоритет върховенството на закона.

"Хората са тези, които създават благата. Хората са тези, които избират управниците си. Но когато тези управници не изпълняват функциите си, хората са тези, които са длъжни да се вдигнат и да ги сменят", посочва Божков в публикуваното видео.

"Аз съм Васил Божков. 30 години правя бизнес в България. Имах железен принцип – никога не се поддавах на рекет и изнудване. 2014 година наруших този принцип.

Поддадох се на изнудване от управляващата хунта. Всички видяхте какво се случи.

Сега съм обявен за престъпник. Престъпник, защото най-накрая казах  "НЕ".

Моята огромна вина е, че не направих това по-рано. Поддадох се, защото исках да запазя бизнеса, граден 30 години, хилядите работни места и да не разрушавам съдбите на хората свързани с работата ми.

С това си действие подпомогнах разрастването на тумора, който унищожава държавата ни.

Хората са тези, които създават благата. Хората са тези, които избират управниците си. Но когато тези управници не изпълняват функциите си, хората са тези, които са длъжни да се вдигнат и да ги сменят.

Държавата – това сме всички ние, а не няколко човека, претендиращи, че са държавата.

Българският бизнес създава работни места, строи магистрали и пълни хазната. Политиците само грабят, защото не могат да създават.

Единственият правилен начин е да направим това, което сме длъжни. Единственият правилен начин е да се обединим. Единственото правилно действие – да се надигнем и да ги сменим. Времето за бездействие свърши. #БъдетеСмели!".

Споделяне

Още по темата

Още от България