Васил Грудев е оставен за постоянен шеф на фонд "Земеделие"

Васил Грудев е оставен за постоянен шеф на фонд "Земеделие"

Сегашният изпълняващ длъжността изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) Васил Грудев е избран за постоянно на поста на управителен съвет на ведомството в понеделник, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. Заместниците му ще бъдат избрани на друго заседание в сряда.

 

Така агроминистърът Димитър Греков успя да наложи своя фаворит над ДПС, които избираха между разследваните за злоупотреби бивша шефка на фонда Ализан Яхова и Велин Велев, бивш шеф на дирекция "Прилагане на мерките за развитие на селските райони".

 

Грудев пое ръководството на фонда временно след подаването на оставка в края на август от предишния титуляр Румен Порожанов, който бе назначение на ГЕРБ. Дотогава той бе зам.-шеф.

 

Греков определя Грудев като доказан професионалист, който от 7 години работи в ДФЗ, от четири години е заместник директор, а като и.д. показал и капацитет да заема шефската длъжност.

 

В подкрепа на избора на Грудев земеделският министър посочва още, че през последните месеци фондът активно се е включил в разработването на новата Програма за развитие на селските райони и по приключването на сегашната програма.

 

Избирането на Васил Грудев е добър знак за приемственост, който е важен за комуникацията с Европейската комисия, коментира зЗаместник-министърът на земеделието Явор Гечев. Той допълва, че министерството и фонда заедно са извоювали кредит на доверие от Брюксел, "който ще трябва да изпълняваме оттук нататък”.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?