Василев освобождава Георги Попов от борда на "Булгартабак"

Вицепремиерът Николай Василев е решил да освободи от Съвета на директорите на "Булгартабак холдинг" бившия изпълнителен директор на компанията Георги Попов, съобщиха на mediapool.bg добре информирани източници. Дружеството ще проведе общо събрание на 18 ноември.

То бе насрочено на тази дата с идеята в управата на холдинга да влязат представителите на консорциума, спечелил конкурса за приватизация. Срокът на валидност на подадените четири оферти изтича ден след това - на 19 ноември, поради което АП реши да поиска от кандидатите той да бъде удължен с два или три месеца.

Източниците на mediapool.bg твърдят, че на мястото на Попов в управата на холдинга ще влезе член на политическия кабинет на Министерството на икономиката. От пресцентъра на ведомството заявиха, че вицепремиерът Николай Василев няма да коментира намеренията си преди провеждането на общото събрание.

Източници от холдинга твърдят, че от няколко седмици насам Георги Попов не е забелязван в централата на дружеството. Доскоро той редовно ходеше на работа, въпреки, че след освобождаването му като изпълнителен директор той остана само член на съвета на директорите.

Попов бе освободен по настояване на Василев от Съвета на директорите след скандала с поискания от Попов трудов договор, съдържащ множество екстри и след публичната му критика срещу някои медии, които разпространиха информацията.

Преди това името на Попов бе намесено в скандал за искане на подкуп от шефа на СК "Табак" Гарегин Гевонднян, който участва в консорциума на Майкъл Чорни "Метатабак" - един от кандидатите за "Булгартабак". До този момент обаче обвиненията не са доказани.

През последните месеци на два пъти служителите на "Булгартабак холдинг" в открити писма протестираха срещу Попов и поискаха от Василев неговото отстраняване.

Споделяне

Още от Бизнес