Вътрешна проверка на УНСС не установила корупционни практики

Комисията за вътрешна проверка, създадена заради преподавателя от УНСС Петкан Илиев, който бе обвинен в създаването на престъпна схема за купуване на изпити, не е установила нарушения на законовата и вътрешно-университетската нормативна дейност, говорещи за осъществяване на корупция, предаде в сряда БНР.

Според данните на комисията, при проверката на трудовата дейност на главен асистент Петкан Илиев е установено, че той е изпълнявал възложените трудови задължения в съответствие с одобрените учебни планове.

Проверката сочи още, че са извършени задължителните и извънредните процедури по атестиране, през които Илиев е преминавал с добри положителни атестации за качествата му като преподавател, свързани с текущо оценяване и преминаване от звание асистент в звание старши асистент и звание главен асистент.

Няма допуснати нарушения при провеждането на конкурса, назначаването му, както и в попълването на учебната документация, както и сигнали, уличаващи го в нарушение на академичната етика, сочат още данните от проверката.

На Илиев не са налагани и дисциплинарни наказания.

Представители на комисията са направили опит да поканят на разговор Петкан Илиев, но той е отказал, позовавайки се на голяма заетост. Разговорът е проведен по телефона чрез неговия син.

Във вторник говорителят на Софийската градска прокуратура Стелиана Кожухарова коментира, че всички, които имат отношение към случая "Илиев", ще бъдат разпитани.

Споделяне

Още по темата

Още от България