Вътрешни избори в ДСБ ще определят кой да води евролистата

На концерт в зала “България” в събота Демократи за силна България (ДСБ) ще представят кандидатите си за депутати в Европейския парламент (ЕП). Това съобщи Николай Михайлов от ръководството на партията в сряда пред Mediapool. След това в неделя номинираните ще бъдат обявени и пред медиите на специален брифинг. Михайлов обяви, че сред кандидатите има и депутати, и граждански лица и са достойни хора с висока квалификация.  

“Водачът на листата ни ще бъде определена чрез вот на местните ни структури, който ще бъде свободен и честен”, обясни Михайлов.

“Ние имаме амбицията да организираме и проведем много честно и равно поставено състезание на кандидатите”, каза Михайлов. Той опроверга тиражираната тези дни информация, че в Стара Загора е обявил, че водач на листата на ДСБ най-вероятно ще е Константин Димитров, който и в момента е евродепутат. 

Гласуването ще стане на общи регионални събрания, които ДСБ ще проведе във Варна, Пловдив, Русе, Бургас, Плевен и София. След като бъдат проведени вътрешните избори и отчетени резултатите, в столицата на 18 март ще определена окончателно партийната листа. Всъщност тя ще бъде формирана от местните структури, а централното ръководство само ще отчете резултатите от избора на членовете на ДСБ.

Споделяне

Още от България