Вътрешният министър даде рамо на сливенския кмет

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов откри в четвъртък лично новия офис на ГЕРБ в Сливен. На откриването са присъствали кметът Йордан Лечков, народният представител от ГЕРБ Десислава Танева и областният управител Марин Кавръков.

Според съобщението на общинския пресцентър Цветанов изразил "уважението си към сливенския кмет и надежда, че негативната енергия, изсипана върху него, вече отшумява".

Лечков бе върнат на поста съвсем неотдавна с решение на Апелативния съд в Бургас, който отмени решение на сливенския Окръжен съд за отстраняване на кмета заради повдигнатите му седем обвинения за злоупотреба със служебно положение, съставяне на документи с невярно съдържание, нецелево изразходване на бюджетни средства и други.

В началото на тази седмица пък Районната прокуратура в София прекрати наказателното производство срещу кмета на Сливен по друг случай. В края на март бившият футболист беше спрян от полицейски патрул в столицата заради превишена скорост. Тогава полицаите твърдяха, че Лечков не се е подчинил първоначално при вдигната палка и патрулът го подгонил. Прокуратурата сметна, че няма доказателства, за да продължи разследването за възпрепятстване на властта да изпълни своите задължения. От районната прокуратура смятат, че Лечков не е извършил деянието умишлено.

След като изразил уважението си към Лечков, вицепримиерът Цветанов е подчертал, че проектът по водния цикъл на Сливен е важен и основополагащ за инфраструктурата на града, затова правителството много внимателно наблюдава целия процес и ще направи всичко възможно, за да помогне за реализацията му.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?