Вътрешният министър на Мексико загина при самолетна катастрофа

Министърът на вътрешните работи на Мексико Хуан Мауриньо е загинал при катастрофа на туристически самолет, който се разби на голям булевард близо до центъра на Мексико сити, предадоха световните агенции.

Полицията съобщи, че в катастрофата са загинали между трима и шестима души. Самолетът излетял от щата Сан Луис Потоси с деветима пътници, съобщи министерството на обществената сигурност.

Катастрофата е станала в пиков час, но вероятно не се дължи на атентат, заявиха експерти пред журналисти в Мексико.

Смъртта на Мауриньо идва в момент на ожесточена борба за пазара на наркотици в Мексико. В края на октомври мексиканската полиция арестува Едуардо Арелано Феликс, лидер на един от най-големите мексикански наркокартели, който е първи в списъка с международните наркотрафиканти на Американската агенция за борба с наркотиците. Арелано Феликс е лидер на картел със същото име, който развива дейността си от град Тихуана, близо до границата със САЩ. В последно време редица високопоставени членове на картела бяха убити или попаднаха в затвора, което отслаби позициите на клана Феликс и позволи и на други групировки, занимаващи се с трафик на наркотици, да се настанят в Тихуана.

Общият брой на жертвите на нарковойната в мексиканските провинции по границата със САЩ се изчислява на близо 3800 души.

Споделяне
Кметски избори 2005
Кметски избори
Листи по области
Резултати за 2003 г.

Още от Кметски избори 2005

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?