Вътрешният министър обеща на полицаите запазване на социалните придобивки

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обеща в неделя на служителите на МВР, че социалните им придобивки няма да бъдат променяни.

Повод за изявлението му стана обявената от Синдикалната федерация на служителите в МВР в понеделник стачна готовност. Профсъюзът даде на правителството краен срок до средата на месеца да започне реални действия за решаването на натрупаните проблеми.

От полицейския синдикат заявиха, че в последните месеци правителството се опитва да ограничава или премахва основни социални придобивки на служителите в МВР, като в много от случаите това ставало тихомълком. Пример за това бил опитът за премахване правото на заплащане на нощния труд.

От синдиката твърдят, че всички техни искания досега не са изпълнени, като множеството срещи и обещания на правителството не са довели до никакъв резултат.

В неделя министър Цветанов обеща още в първия ден на новата седмица всички служители на МВР да бъдат уведомени каква ще бъде политиката и каква е позицията на ръководството на МВР.

Цветанов участва в "Софийски маратон 2010", стартирал от НСА "Васил Левски". Софийският маратон се организира за 28-ми път. Около 2000 участници се включиха в маратона тази година. Дистанциите, в които се състезават участниците, са 25 и 10 км., а за непрофесионалните любители на атлетиката е предвиден масов старт на 3,2 километра.

Споделяне

Още по темата

Още от България