Вътрешният министър се е срещнал със Сумиста в деня на убийството на Галев

В деня на убийството на бизнесмена Юри Галев вътрешният министър Цветан Цветанов е провел среща с Петър Стоянов - Сумиста в Гранд хотел Варна. Това заяви независимият депутат от РЗС Емил Василев по Нова телевизия във вторник.

Петър Стоянов, популярен и като Вожда, е сочен за основен играч в групата на "Килърите", на която МВР приписа няколко убийства.

"Цветанов да каже дали е предлагал политическа кариера в ГЕРБ на Сумиста и дали премиерът Бойко Борисов е знаел за срещата му с него", призова още Василев.

Скандалният президент на ФК "Рилски спортист" и общински съветник от "Атака" в Самоков Юри Галев почина 10 дни, след като 5 куршума го покосиха на пътя между курорта Боровец и с. Бели Искър на 20 юни т. г.

Групата на "Килърите" бе задържана около месец след покушението, но уликите за убийството на Галев не издържаха в съда и всички освен един от нейните членове бяха освободени срещу най-леките мерки за неотклонение.

Съдебното решение бе последвано от солидна доза критики от страна на изпълнителната власт. След това членовете на групата бяха задържани по различни обвинения за други убийства и опити за убийства.

Петър Стоянов е в шуменския арест от 21 септември. Срещу него има повдигнати още три обвинения. Едно от тях е за съучастие като подбудител и помагач за убийството на бизнесмена Борислав Георгиев, извършено в София на 5 април 2008 г. Второто обвинение е за съучастие като подбудител за убийството на Петър Лупов през март 2009 година.

Стоянов е обвинен и за съучастие като подбудител на убийството на Румен Рачев през юли миналата година.

Споделяне

Още по темата

Още от България