Вътрешният министър се маскира на пират в знак на солидарност с ранена полицайка

Валентин Радев. сн: БГНЕС

Вътрешният министър Валентин Радев сложи черна пиратска превръзка на окото си в знак на солидарност с ранения полицай Гергана Зашева. Полицаят пострада тежко от самоделна бомба, хвърлена от футболен запалянко по време на мача "Левски" – ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски".

Валентин Радев отиде с превръзката на срещата между МВР, спортното министерство, футболния съюз и депутати. Те трябва да изготвят обща стратегия срещу вандализма по време на футболни мачове.

Футболното хулиганство в България се проявява основно по време на дербитата между Левски и ЦСКА в София, както между "Локомотив" (Пловдив) и "Ботев" (Пловдив). Последното столично дерби се игра на Националния стадион, където входове се охраняват от полиция, а при охраната на агитките на трибуните участват и стюарди от фен клубовете.

В случая част от вината трябва да бъде поета от вътрешното министерство, което е допуснало вкарването на бомби на стадиона.

В петък ръководството на МВР и здравният министър Кирил Ананиев посетиха болницата, където полицай Гергана Зашева е настанена. Тя претърпя вече една успешна операция на окото, от която е извадено стъкло. Предстои 24-годишната Зашева да претърпи втора операция след около месец.

Споделяне

Още по темата

Още от България