Вътрешният министър се пусна в щафета с Лалова и Костадинова

Цветанов участва в демонстративна щафета в Каварна

Вътрешният министър Цветан Цветанов се пусна демонстративно в щафета 5х20 метра в Каварна, демонстрирайки добра спортна форма. Компания му правеха редица известни имена от родната атлетика – световната рекордьорка и олимпийска шампионка във високия скок Стефка Костадинова, олимпийският шампион на троен скок Христо Марков, европейската шампионка на 100 метра Ивет Лалова, бегачите на средни разстояние от близкото минало Лиляна Томова и Евгени Иванов.

Поводът за демонстрацията беше световното първенство по полумаратон, което се провежда в Каварна. Така за първи път “кметълът” Цонко Цонев, който досега беше известен с организацията на големи културни събития в общината, която управлява, записа успехи и на световното спортното поле.

“Преди всичко искам да благодаря на символичния домакин и кмет на Каварна Цонко Цонев. Ти си истински българин, който милее за България и прославя не само Каварна, но и цялата страна с подобни инициативи - не само с рок концерти, но и със световни шампионати по лека атлетика”, каза министър Цветанов.

Свидетел на тържествената церемония с елементи на час по физическо възпитание стана най-успешният състезател в историята на овчарския скок – украинецът Сергей Бубка. Той е вицепрезидент на Международната асоциация по лека атлетика (IAAF). Вътрешния министър нарече Бубка “емблема и символ в леката атлетика”, който е запалил много български деца да се занимават с този спорт.

Вътрешният министър е бивш състезател по лека атлетика в бяганията на средни разстояния. Коронната му дисциплина е била 800 метра. Преди две години Цветан Цветанов беше засечен да прави кросче с певеца Веселин Маринов и шефа на ГДБОП Станимир Флоров по време на почивката си в Албена.

Споделяне

Още от България